För den som gillar att ha koll på läget i världen och bryr sig om vad som händer i omgivningen är ekonominyheter en värdefull källa till information. Mycket av det som händer och sker i världen har nämligen sin grund i ekonomiska avvägningar. Våra politiker fattar dagligen en mängd beslut som får stora konsekvenser för Sveriges ekonomi. Likadant är det naturligtvis i andra länder. Sverige är ingen isolerad ö, andra länders ekonomiska beslut påverkar oss i hög grad. Sverige är till exempel ett land som är väldigt beroende av export och förändringar hos andra länders ekonomiska förutsättningar kan få stora konsekvenser för oss. Här nedan presenteras några svenska ekonomisajter som är bra att besöka då och då om du vill hålla dig uppdaterad i ekonomiska frågor.

Dagens Industri

Denna hemsida blev utsedd till årets bästa finanssajt 2017. Dagens industri ges även ut som dagstidning i pappersform sedan 1976. Dagstidningen utmärker sig i tidningsstället, eftersom den trycks på rosa papper, i likhet med amerikanska Financial Times. Sajten publicerar nyheter om affärsvärlden, finansmarknaden och privatekonomi.

Affärsvärlden

Affärsvärlden finns, liksom flera av de största ekonomisajterna, både på webben och i pappersform. Tidningen är ett veckomagasin som grundades redan 1901. Tidningen är känd för sin börsbevakning och för sin grävande journalistik. På webben kan du läsa om näringslivet, världens börser och industrin.

Svenska dagbladet

Svenska Dagbladets näringslivs-del är en pålitlig källa till information om ekonominyheter. De skriver även om företagsnyheter, privatekonomi och innehåller börstabeller. Svenska Dagbladet har getts ut i pappersform sedan 1884.

Veckans affärer

Innehåller korta och lättlästa artiklar och reportage från näringslivet. Sajten innehåller också mer djuplodande reportage. Veckans affärer ges även ut som veckotidning. Sedan 1999 ranknar tidningen näringslivets mäktigaste kvinnor. De gör också en årlig ranking av svenska miljardärer. Veckans affärer driver dessutom två andra sajter som också publicerar ekonominyheter.